021 310 19 05 Fax: 021 310 22 17 burse@roburse.ro
Cambridge University applications
wood_light_students_architecture_licht_humboldt_bibliothek_books-1126094
Lancaster-University-health-innovation-John-McAslan
IMG_7482
Graduate_Students_slider_1600x1067
Islamabad-Pakistan-travel-guide-Travel-S-Helper
mexico-city-office-header-1
Spazi-aperti-1-w1500,large.1465676732
SIM-452542-1680x1050
china-beijing
World___Poland_Summer_sunset_over_the_Warsaw__Poland_060417_
Luxemburg_Stadt_18_W
Shanghai-at-night
piazza-san-pietro-1
maxresdefault
3
Prague Castle
univ_celek_II
SOAS-copy

În atenția cetățenilor români care doresc să studieze în Republica Populară Chineză în anul universitar 2018-2019

Având în vedere datele comunicate de curând de către Comisia de Stat pentru Administrarea Burselor din R.P.Chineză, prin Ambasada României la Beijing, referitoare la concursul de burse, Agenția de Credite și Burse de Studii face următoarele precizări:

  1. Referitor la aplicația online, solicitanții va trebui să completeze informațiile și să încarce materialele relevante in “Sistemul online de administrare a burselor de studiu pentru străini în China”; în lipsa unui cod de înregistrare aferent, solicitantul nu va putea să completeze informațiile în sistem.
  2. Solicitanții vor completa în sistemul on-line toate informațiile relevante și vor include toate materialele adiacente în conformitate cu lista cuprinsă în „Îndrumarul solicitantului de bursă guvernamentală chineză 2018/2019-Chinese-Government-Scholarship-Application”. Începând cu anul acesta de studii, informațiile și materialele încărcate în sistem de către solicitantul de bursă reprezintă singura bază de înscriere la instituțiile de învățământ din China. În cazul în care sunt consemnate situații în care solicitanții nu satisfac condițiile de obținere a bursei sau documentația pusă la dispoziție nu satisface cerințele, solicitarea de bursă este considerată invalidă și nu va fi procesată.
  3. Solicitanții de bursă sunt rugați ca înainte de a încărca cererea de bursă și documentația aferentă să ia legătura direct cu departamentul care se ocupă de selecția bursierilor și să obțină notificarea de pre-admitere (Notice of pre-admission). Nu este garantată admiterea la instituțiile de învățământ pentru care s-a optat pentru solicitanții care până la termenul limită nu pot să furnizeze notificarea de pre-admitere. Aplicațiile online însoțite de documentația solicitată de partea externă pot fi transmise până pe data de 1 aprilie 2018.
  4. Reiterăm sfatul de a consulta cu atenție documentele publicate anterior pe site-ul A.C.B.S. care conțin indicațiile părții chineze referitoare la condițiile de eligibilitate, procedura de aplicație online și componența dosarului pentru partea externă:
    1. Chinese-Government-Scholarship-Application.pdf
    2. Instructions-of-the-Chinese-Government-Scholarship-Information-System.pdf
    3. Foreigner-Physical-Examination-Form.pdf

Toate detaliile și documentele se găsesc în pagina concursului: